MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Ruszyła jesienna edycja Restaurant Week 2023. Zobacz ceny festiwalowych dań. Sprawdź gdzie i jak zjeść aromatyczne posiłki

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Na talerzach czekają tajskie bakłażany smażone z trawą cytrynową i krewetkami w zielonym curry z kremem kokosowym lub polik wołowy w kokosowym, ziemistym od prażonych przypraw curry z pieczonymi ziemniakami. Wszystko w cudownym aromatach tajskich przypraw.
Na talerzach czekają tajskie bakłażany smażone z trawą cytrynową i krewetkami w zielonym curry z kremem kokosowym lub polik wołowy w kokosowym, ziemistym od prażonych przypraw curry z pieczonymi ziemniakami. Wszystko w cudownym aromatach tajskich przypraw. materiały prasowe Restaurant Week
Jesienna odsłona apetycznego festiwalu Restaurant Week przebiega pod hasłem „Food Smells Good”. Miłośnicy dobrego jedzenia mogą wypróbować specjalne menu spoza karty między 4 października a 12 listopada 2023 roku. Wśród miast, które dołączyły do wydarzenia, są między innymi Poznań, Warszawa, Lublin, Szczecin, Katowice i Bielsko-Biała. Serwis Strona Kuchni jest patronem medialnym wydarzenia.

W skrócie

Restaurant Week jest powtarzającą się inicjatywą kulinarną przeznaczoną dla gości dobrze zaznajomionych z posiłkami w restauracjach, które mogą zjeść wyjątkowe menu specjalnie przygotowane spoza karty. Dzięki korzystnym cenom może to być też pierwsze doświadczenie z jedzeniem dań restauracyjnych. W tej edycji poza zmysłem smaku organizatorzy szczególnie skupiają się na zapachu jedzenia i aromacie poszczególnych składników.

- Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich gości zarówno w dalekie zakątki świata, gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję Festiwalu! - podkreśla Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu Restaurant Week.

Kliknij przycisk, aby zobaczyć przykładowe menu Restaurant Week

Sposób rezerwacji stolika

Od 5 września 2023 roku można było rezerwować menu przez stronę internetową akcji Restaurant Week. Na stronie wydarzenia należy wybrać miasto, restauracje, wersję menu, datę i godzinę wizyty. Do wyboru są dwa rodzaje menu: mięsne i wegetariańskie. Stolik można zarezerwować dla minimum dwóch osób na 90 minut. Należy dokonać tego przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem podczas trwania wydarzenia. Rezerwację można zrealizować w czasie trwania festiwalu, czyli od 4 października do 12 listopada 2023 roku.

Ile kosztuje festiwalowe menu?

Jedno menu składa się z trzech autorskich dań spoza karty wraz z wyjątkowym drinkiem. Do wyboru dla osób pełnoletnich jest Martini Fiero & Kinley Tonic Water, wersja ~0% - Martini Vibrante & Kinley Tonic Water lub moktajl Kinley Elderflower Zero Cukru, w cenie od 69 złotych za osobę. Ponadto dzięki współpracy z Visa Goście Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit. Tak, jak w poprzedniej edycji, dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach. Twórcy Restaurant Week liczą, że dzięki temu goście odkryją większą liczbę restauracji podczas jednego festiwalu.

W jesiennej odsłonie można również skorzystać z oferty partnerów festiwalu. W trakcie rezerwacji można dodać do zamówienia m.in. Coca-Cola zero cukru lub herbatę festiwalu — Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. W wybranych restauracjach w ramach powitalnego poczęstunku oraz jako składnik przygotowywanych dań korzysta się z masła Lurpak, który jest partnerem smaku nadchodzącej edycji.

W naszej galerii możecie zobaczyć przykładowe menu jesiennej edycji Restaurant Week 2023

Gdzie zjeść w ramach jesiennej edycji Restaurant Week 2023?

W nadchodzącej edycji skupionej na aromacie dań udział zadeklarowało blisko 400 restauracji w 12 regionach w całej Polsce. Smakosze będą mogli zapoznać się z ofertą festiwalową w następujących miastach:

  • Warszawa,
  • Białystok,
  • Kraków,
  • Łódź,
  • Lublin,
  • Poznań,
  • Rzeszów,
  • Katowice,
  • Szczecin,
  • Wrocław.

W Rzeszowie będziecie mogli odwiedzić : Kulisy- Hotel Falcon, Hilton Garden Inn Rzeszów, Capella Restaurant & Lobby Lounge, Wina Dajcie, IKEDA SUSHI, Okovita,Blue Diamond Trzebownisko, Bistro Pełne Radości (Tajęcina),ZORI SUSHI.

Kulisy- Hotel Falcon
Szefowie kuchni z wieloletnim doświadczeniem oraz po przebytych wielu kursach i szkoleniach codziennie komponują dla Państwa propozycje trzydaniowej obiadokolacji. Każda potrwa jest idealnie dopasowana do całego menu tworząc razem pyszną przygodę kulinarną.
Wina Dajcie
To restauracja, gdzie znajdziesz przekąski i dania z najlepszych i wyłącznie świeżych produktów. Chcemy bawić się kuchnią i mamy nadzieję, że nie raz pozytywnie i smacznie Cię zaskoczymy.

Strona Kuchni objęła festiwal patronatem medialnym.

Zobacz także inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

Aby gotowanie było jeszcze prostsze

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Ruszyła jesienna edycja Restaurant Week 2023. Zobacz ceny festiwalowych dań. Sprawdź gdzie i jak zjeść aromatyczne posiłki - Strona Kuchni

Wróć na kluczbork.naszemiasto.pl Nasze Miasto