MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Nowy zastępca burmistrza Grodkowa. Stanowisko objęła Anna Pasierbek

Nowy zastępca burmistrza Grodkowa. Stanowisko objęła Anna Pasierbek

Uratujmy wzrok nastolatka ze Szczecinka. Konieczna operacja

Uratujmy wzrok nastolatka ze Szczecinka. Konieczna operacja

Polecamy

Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

HIT DNIA
Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

Nowy program dla przedszkoli i szkół: „Bajeczni adwokaci” już ruszył

Nowy program dla przedszkoli i szkół: „Bajeczni adwokaci” już ruszył

Nie żyje Janusz Rewiński. Miał 74 lata

Nie żyje Janusz Rewiński. Miał 74 lata