Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane jajkami

Składniki:
- pieczarki surowe,
- marynowane pieczarki,
- 6 jaj,
- łyżka majonezu,
- szalotka,
- szczypiorek,
- szczypta curry,
- masło,
- sól, pieprz.

Jak przygotować pieczarki faszerowane jajkami?
1. Jajka ugotowałam na twardo, po czym pokroiłam w kostkę. Szalotkę, marynowane pieczarki i szczypiorek drobno posiekałam.
2. Wymieszałam jajka, szalotkę i szczypiorek z majonezem, solą, pieprzem i szczyptą curry.
3. Pieczarki podsmażyłam z obu stron na maśle, a gdy ostygły, nafaszerowałam pastą jajeczną.

Zobacz również

Nie znaleziono właściciela słynnego pomnika z Nowej Huty. Co się stanie z rzeźbą?

NOWE
Nie znaleziono właściciela słynnego pomnika z Nowej Huty. Co się stanie z rzeźbą?

Mniej niż doba i dwa samochody osobowe poszły z dymem

Mniej niż doba i dwa samochody osobowe poszły z dymem

Polecamy

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi

Obłędny mus truskawkowy. Jest lekki jak chmurka i nieziemsko smakuje

Obłędny mus truskawkowy. Jest lekki jak chmurka i nieziemsko smakuje

Nadchodzą najlepsze festiwale muzyczne w Polsce. Zobacz, kiedy i gdzie się odbędą

Nadchodzą najlepsze festiwale muzyczne w Polsce. Zobacz, kiedy i gdzie się odbędą